Evensong door The Willis Chorale

Op zondag 20 augustus 2023 om 17.00 uur wordt in de Hooglandse Kerk de vijfde Evensong van dit jaar gezongen. Een mooie gelegenheid om de het laatste weekend van de zomervakantie mee af te sluiten. Het koor is de welbekende Willis Chorale, sinds 2016 onder leiding van Huw Williams (Bath Abbey en lid van het Comité van Aanbeveling van onze stichting). Het ‘Father’ Willis-orgel wordt bespeeld door Martyn Noble (St James’s Palace, Londen). Ds. Margreet Klokke zorgt voor een verweving van muziek en spiritualiteit.

In de Evensong komen verschillende beroemde componisten uit het Verenigd Koninkrijk aan bod die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Anglicaanse kerkmuziek. Het is daarmee een muzikale reis door de tijd. Begonnen wordt met een werk voor dubbel koor van de 16e-eeuwse componist Orlando Gibbons. Daarna volgen meeslepende 20e-eeuwse composities van Paul Spicer en Kenneth Leighton gevolgd door de beroemde 19e -eeuwse anthem ‘Blest pair of Sirens’ van Hubert Parry. Tot slot zingt het koor het serene ‘Behold, O God our defender’ van John Scott.

Voor de Evensong voert organist Martyn Noble de Organ Sonata van Edward Bairstow uit. Na de Evensong sluit hij af met de Fanfare van Percy Whitlock (from 4 Extemporisations).

Kortom, een Evensong om naar uit te kijken.
Aanvang 17.00 uur. Deur opent om 16.30 uur. Meer info op www.evensongsleiden.nl

Huw Williams
Director of Music Bath Abbey
.