WIJ ZOEKEN WILLIS AMBASSADORS

Ondanks de economisch uitdagende tijden hebben wij de afgelopen jaren bijna 400 donateurs uit zeven landen en cultuurfondsen zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Fonds 1818, stichting Utopa en het Cultuurfonds Leiden aan ons weten te binden. We hebben daarom in 2013 opdracht kunnen geven het in ons bezit zijnde in 1891 door Henry ‘Father’ Willis gebouwde orgel te restaureren en met enkele uitbreidingen en een nieuwe kas. Het orgel is in 2015 (en 2017) geplaatst door de firma die in 1845 door Father Willis zelf is opgericht: Henry Willis & Sons Ltd. Organ Builders.

In 2015 hebben bij de festiviteiten rond het 700 jaar bestaan van de Hooglandse kerk het orgel officieus in gebruik genomen. Deze festiviteiten vonden plaats van 10 tot en met 13 september 2015, met nadien nog enkele concerten. Bij alle feestelijkheden mocht het Father Willis-orgel simpelweg niet ontbreken.

In 2017 zijn de werkzaamheden door de orgelbouwer afgerond. Op dit moment richten wij ons op de laatste fondswerving om de resterende werkzaamheden voor de restauratie en een nog beperkte uitbreiding te voldoen. Het orgel wordt ook door ons onderhouden en verzekerd. Tenslotte dragen wij ook bij aan specifieke evenementen met dit orgel (waaronder concerten en Evensongs). Om dit alles te kunnen blijven financieren hopen we op uw hulp.

Hoe kunt u ons helpen om historie te schrijven? Met instemming van de Britse Ambassadeur (zie Aanbevelingsbrief van Paul Arkwright.pdf) vragen wij u concreet om “Willis Ambassador” te worden, waarmee u onze ANBI stichting fiscaal vriendelijk kunt steunen. U kunt geheel vrijblijvend onze speciale brochure opvragen (telefonisch op 06 – 21 203 283 of per e-mail: info@cathedralorgan.nl).

Met uw bijdrage kunnen we het blijvende gebruik van de het orgel financieel waarborgen en mooie concerten organiseren. U kunt met recht tegen uw kinderen, familie, vrienden en relaties zeggen dat dankzij uw ambassadeurschap het orgel is gerealiseerd!

Graag verwelkomen wij u als Willis Ambassador!

 

INTEKENEN ALS WILLIS AMBASSADOR?

Een aanmeldingsformulier kunt u downloaden via deze link. U kunt het formulier printen, invullen en per post toezenden of inscannen en per e-mail sturen aan info@cathedralorgan.nl. Voorts kunt u onze brochure (vrijblijvend) per post toegezonden krijgen met daarbij ook het aanmeldingsformulier.

Na uw aanmelding sturen wij u een bevestiging van ontvangst en zullen u periodiek informeren over de voortgang van deze wervingsactie. Mocht u nog andere personen, bedrijven en organisaties weten die interesse zouden kunnen hebben? Laat het ons weten en wij sturen hen graag de speciale brochure toe. Namens het Bestuur, Adviseurs,

 Comité van aanbeveling en vrijwilligers onze hartelijke dank voor uw aanmelding als Willis Ambassador!

Hoofdmenu
Contact
Stichting Cathedral Organ Leiden
Hugo de Grootstraat 4
2311 XL Leiden
Nederland