Uw steun

Inmiddels hebben wij meer dan 1.000 donateurs uit alle hoeken van Nederland en daarbuiten, waaronder Engeland, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en de Verenigde Staten. Daarnaast heeft een aantal grote sponsors zich langdurig aan het project verbonden. Ook zijn wij financieel gesteund door Stichting Utopa, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 1818 en Cultuurfonds Leiden, het Rabobank wensenfonds en meer.

Door alle sponsors hebben wij het orgel in de periode 2015-2017 kunnen plaatsen. Een orgel van deze omvang is echter niet goedkoop. Het orgel moet onderhouden worden en verzekerd. Zonder één noot te kunnen horen is daarvoor ongeveer € 1.250,00 per jaar nodig. De kosten worden zoveel mogelijk beperkt doordat de bestuursleden Eric en Frank de tongwerken van het orgel zelf kunnen stemmen en klein onderhoud uitvoeren.

Voor de verdere financiering zijn we op zoek naar bijdragen van overheden, culturele instellingen, sponsors en donateurs. Ook U kunt Stichting Cathedral Organ Leiden helpen!

Stichting Cathedral Organ Leiden biedt bedrijven en donateurs de mogelijkheid om een orgelpijp te adopteren. Op deze website kunt u zien welke orgelpijpen beschikbaar zijn. Het is zelfs mogelijk om hele registers of afzonderlijke delen van het orgel te adopteren. U kunt zich ook aanmelden als jaarlijkse donateur.

Stichting Cathedral Organ Leiden zal u op regelmatige basis een nieuwsbrief uitbrengen en digitaal aan u toesturen.

CD
Voor bijdragen vanaf € 25,- krijgt u onze promotie cd “Ouverture” toegezonden. Henk Kooiker, Theo Visser en de Leidse Cantorij onder leiding van Hans Brons hebben Engelse koor- en orgelmuziek opgenomen, toen het orgel nog opgesteld stond in de concertzaal van Henk Kooiker. U kunt alvast genieten van de klankkleuren van het grote Engelse kathedrale orgel, klik hier voor meer informatie. Voor sponsorbijdragen en donaties vanaf € 5.000,- krijgt u toegang tot speciale besloten concerten en evenementen die Stichting Cathedral Organ Leiden jaarlijks zal organiseren. U krijgt dan de gelegenheid om relaties, personeel, familie en vrienden mee te nemen. Met name bedrijven kunnen op deze wijze in een bijzondere entourage hun netwerk uitbouwen, naamsbekendheid genereren en een bijzonder relatie-evenement bieden. Graag sturen wij u vrijblijvend onze brochures met daarin de diverse sponsorpakketten en alle sponsormogelijkheden. Dit kan heel eenvoudig door middel van een e-mailbericht aan info@cathedralorgan.nl. U kunt ook contact opnemen met Frank Resseler (voorzitter) op telefoonnummer 06 – 21 203 283. Vanzelfsprekend houdt Stichting Cathedral Organ Leiden zich aanbevolen voor uw suggesties en uw eigen wensen voor wat betreft de invulling van een sponsorovereenkomst. Indien u geïnteresseerd bent om samen met Stichting Cathedral Organ Leiden het nieuwe Engelse orgel te realiseren, bekijk dan ons orgeladoptieplan, of stuur een emailbericht aan info@cathedralorgan.nl. Telefonisch is Stichting Cathedral Organ Leiden ook bereikbaar op 071 – 514 03 23.

Fiscale voordelen
In verband met uw sponsorbijdrage of gift wijzen wij u op de fiscale voordelen waarvan u kunt profiteren, uw gift, sponsorbijdrage of adoptiebijdrage is namelijk volledig aftrekbaar. Stichting Cathedral Organ Leiden heeft de zogenoemde ANBI-status. Voor vragen hierover kunt u mailen naar: info@cathedralorgan.nl.

Bestel de cd

U kunt de cd verkrijgen indien u € 25,- of meer bijdraagt aan de realisatie van het nieuwe orgel.

U vindt ons ook op YouTube:

Klik hier voor de mogelijkheden rondom sponsoring.

De volgende opnames kunt u beluisteren via de onderstaande linkjes, waarbij het orgel wordt bespeeld door Anton Doornhein (opname Orgelpromenade 19 augustus 2017):

César Franck – Fantaisie en la majeur

Toccata opus 104 Joseph Jongen

Petit Prélude (Aria) W. 319 Joseph Jongen

Hoofdmenu
Contact
Stichting Cathedral Organ Leiden
Hugo de Grootstraat 4
2311 XL Leiden
Nederland