Evensong zondag 28 mei 2023 – 17.00 uur – The choir of York Minster

Evensong 28 mei 2023 – 17.00 uur.

Het beroemde koor van York Minster, uit het aartsbisdom van York (VK), zal op de eerste Pinksterdag, zondag 28 mei 2023 om 17.00 uur, een Evensong zingen in de Hooglandse Kerk in Leiden. Het koor, dat tot de beste van Groot-Brittannië behoort, staat onder leiding van dirigent Robert Sharpe. Organist Benjamin Morris zal acte de présence geven op het Engelse Father Willis-orgel. Liturg is Ds. Margreet Klokke

Het koor is op tournee door Nederland en zingt onder andere in de Sint-Janskerk in Gouda en in de kathedraal van ‘s-Hertogenbosch. Zij besluiten hun reis met een Evensong in de Hooglandse Kerk in Leiden.

De muziek heeft betrekking heeft op het feest van Pinksteren. Zo zingt het koor ‘O Lord, give thy Holy Spirit’ en ‘Loquebantur variis linguis’, beiden van de 16e-eeuwse Engelse componist Thomas Tallis. Verder wordt uitgevoerd de ‘St Paul’s Service van Herbert Howells. Ook de orgelliefhebber komt aan zijn trekken. Vooraf wordt het Adagio in E van Frank Bridge gespeeld en na afloop de Fugue in G major van Sir Hubert Parry.

Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere Evensong bij te wonen en te genieten van de prachtige muziek en de unieke sfeer.
Voor meer informatie www.evensongsleiden.nl.