Evensongs 12 september en 10 oktober 2021

donderdag, 9 september 2021

Volgende week zondag, 12 september, om 17.00 uur vindt de vierde Evensong van dit seizoen plaats in de Hooglandse Kerk. Deze zal worden uitgevoerd door de Leidse Cantorij o.l.v. Hans Brons. Het Father-Willis orgel wordt bespeeld door Willeke Smits en voorganger is ds. Irma Pijpers.

Uitgevoerd wordt:
Introit: Jesu the very thought of thee – Edward Bairstow
Preces and responses: Humpfrey Clucas
Psalm 148 – chant: David Willcocks
Canticles: Magnificat & Nunc Dimittis in C – Charles Villiers Stanford
Anthem: Evening Hymn – Henri Balfour Gardiner

De Leidse Cantorij is sinds 1968 verbonden aan de monumentale Hooglandse Kerk in Leiden. Het koor verleent medewerking aan de zondagsvieringen van de Leidse Binnenstadsgemeente en aan Choral Evensongs (anglicaanse vespers) in de Hooglandse Kerk of elders in het land, zoals in de Grote of Sint Laurenskerk in Rotterdam of de Domkerk in Utrecht. Tevens reist het koor met enige regelmaat af naar Engeland om zich in de Evensong traditie onder te dompelen. Zo zong het koor o.a. in St Paul’s Cathedral Londen (1998, 2000), York Minster (2006), Peterborough Cathedral (2014) en Gloucester Cathedral (2018).

Stel alvast een herinnering in!
Link naar de livestream
(dit kan als u bent ingelogd in uw Google account)

Aansluitend aan de Evensong zal de nieuwe website van de Leidse Cantorij worden gelanceerd. Hierdoor is de oude website vanaf donderdagavond uit de lucht. De nieuwe website staat zondagavond rond 19.00 uur online op dezelfde domeinnaam: www.leidsecantorij.nl

Bijwonen
Met inachtneming van de huidige maatregelen kunnen zondag 110 bezoekers worden uitgenodigd. Houd uw email (en uw spam-/reclamefolder) in de gaten en voor iedereen die geen uitnodiging ontvangt: wij blijven alle diensten via livestream uitzenden op de website.

Om een dienst bij te wonen in de Hooglandse Kerk moet u zich registreren in de app Kerktijd. Deze zal per dienst, via een roulatiesysteem, uitnodigingen uitsturen op basis van het aantal beschikbare plaatsten. Dit is een uitnodiging om een stoel te reserveren en die moet binnen 24 uur beantwoord worden, zodat wanneer u verhinderd bent, op tijd nog iemand anders kan worden uitgenodigd. Lees hiervoor de instructiepagina waar alles stap voor stap staat uitgelegd: ga naar de instructiepagina. Op deze pagina vindt u tevens een handige handout, die u kunt uitprinten. U hoeft zich maar één keer aan te melden in de app, dus als u dit vorig jaar gedaan heeft, doet u automatisch mee in de roulatie van dit seizoen Evensongs.

Volgende Evensong
Zondag 10 oktober 2021 – 17:00 uur
De Leidse Cantorij o.l.v. Hans Brons
Organist: Willeke Smits
Voorganger: ds. Margreet Klokke

Meer informatie: www.evensongsleiden.nl

Terug