Evensong 24 juli 2022

vrijdag, 1 juli 2022

Op zondag 24 juli 2022 om 17.00 wordt de 4e Evensong van dit seizoen verzorgd door het projectkoor van dirigent Stef Collignon (foto). Het Engelse ‘Father’-Willis orgel wordt bespeeld door Martyn Noble. Liturg is Ds. Margreet Klokke.

Het wordt een zomerse Evensong, waarin aangevangen wordt met ‘Rise Up, My Love, My Fair One van de Engels/Canadese componist Healy Willan. Daarna volgen diverse andere werken uit de rijke Anglicaanse muziekcultuur, met het Magnificat en Nunc dimittis in G van Herbert Howells. De eerste anthem is van de jonge componist Stephen Jackson. Van Ralph Vaughan Williams wordt uitgevoerd de feestelijke anthem ‘Let all the world in every corner sing’ (Antiphon) en de hymn ‘Come, my way (The Call), beiden gebaseerd op de bekende ‘Five Mystical Songs’.  De overige hymns zijn ‘Praise, my soul, the King of heaven’ van John Goss en ‘For the fruits of his creation’ (East Acklam) van Francis Jackson.  Prachtige muziek voor een ‘uplifting’ zomer.

Stef Collignon is dirigent van het Leidse koor The Carol Company. Daarnaast stond hij als dirigent voor orkesten als Collegium Musicum Leiden, het Philips Symphonie Orkest, het orkest van het Koninklijk Conservatorium en voor het Nederlands Kamerorkest in de bekende theaterproductie ‘Peter R. de Wolf’.

Martyn Noble is geen onbekende in onze Evensongs. Hij is de organist van Queen Elizabeth II en bespeelt het orgel van St James’ Palace en Buckingham Palace in Londen. Daarnaast is hij docent op het Royal College of Music in Londen. Martyn is de vaste begeleider van The Willis Chorale, het koor van Stichting Cathedral Organ Leiden.

 Aanvang 17.00 uur. Deur opent om 16.30 uur. Meer info op https://www.evensongsleiden.nl/

Terug

Een reactie op “Evensong 24 juli 2022

Reacties zijn gesloten.