Evensong 2 juli – the choir of Jesus College, Oxford

Op zondag 2 juli 2023 om 17.00 uur verzorgt het koor van Jesus College, Oxford de Evensong in de Hooglandse Kerk. Het koor is een van de vele beroemde koren die deel uitmaken van de universiteit van Oxford. Dirigent van het koor is Peter Parshall. Organisten zijn: Ollie Edwardes, Himeno Niimi and Conrad Spencer. Liturg is ds. Margreet Klokke.

Het koor is op tournee door Nederland en zingt onder andere ook in de in H. Nicolaasbasiliek in Amsterdam. Zij besluiten hun reis met een Evensong in de Hooglandse Kerk in Leiden. Met de komst van dit koor wordt de historische stedenband tussen Oxford en Leiden opnieuw versterkt.

Vanwege de sterke banden van het college met Wales (het college werd opgericht in 1571 door een ‘Welshman’) worden diverse werken uit dit deel van het Verenigd Koninkrijk gezongen. Een bijzondere bijdrage wordt de anthem ‘O Ddewi Sanctaidd’ van Meirion Wynn-Jones. Deze anthem is geschreven ter ere van Saint David, de patroonheilige van Wales. Verder worden uitgevoerd de ‘Festal Preces & Responses’ van John Sanders, de Evening Service in E Flat minor van Charles Wood.

U bent van harte welkom om deze bijzondere Evensong bij te wonen.

Aanvang 17.00 uur. Deur opent om 16.30 uur. Toegang vrij.