Evensong Pancras Consort

Startdatum
zondag, 18 april 2021
Einddatum
zondag, 18 april 2021
Starttijd
17:00
Eindtijd
18:00
Locatie
Hooglandse Kerk
Aanwezigen
max 30
Evensong Pancras ConsortHet Evensong seizoen 2021 gaat van start. Deze serie wordt georganiseerd door Bijzonder Kerkenwerk Leiden. Het seizoen begint met koren in kleine bezetting en de hoop is gedurende het seizoen de bezetting te kunnen uitbreiden.

Koor en Repertoire
De eerste Evensong van het seizoen 2021 is op zondag 18 april om 17:00 uur in de Hooglandse Kerk. Medewerking wordt verleend door het Pancras Consort o.l.v. Hans Brons. Voorganger is ds. Margreet Klokke en organist is Willeke Smits. De Evensong staat geheel in het teken van Pasen. Zo is de introit een nieuwe compositie van Emma Brown ‘Quasi modo geniti infantes’. Na de bekende gregoriaanse hymne Victimae Paschali laudes, klinkt de bevrijdingspsalm 114 en worden twee Paasanthems ten gehore gebracht: This is the day van Maunder en If we believe that Jesus died van Goss. De gekozen hymnes zijn: Jesus lives, This joyful Eastertide en Light’s glittering morn bedecks the sky.

Bijwonen
Komende zondag kunnen met inachtneming van de huidige maatregelen 30 bezoekers worden uitgenodigd. Met 300 inschrijvingen is de kans klein dat u een uitnodiging krijgt. Dus houd uw email (en uw spam-/reclamefolder) in de gaten en voor iedereen die geen uitnodiging ontvangt: ook dit seizoen worden alle diensten via livestream uitgezonden op de website.
Om een dienst bij te wonen in de Hooglandse Kerk moet u zich registreren in de app Kerktijd. Deze zal per dienst, op basis van een roulatiesysteem, uitnodigingen uitsturen op basis van het aantal beschikbare plaatsten. Dit is een uitnodiging om een stoel te reserveren en die moet binnen 24 uur beantwoord worden, zodat wanneer u verhinderd bent, op tijd nog iemand anders kan worden uitgenodigd. Lees hiervoor de instructiepagina waar alles stap voor stap staat uitgelegd: ga naar de instructiepagina. Op deze pagina vindt u tevens een handige handout, die u kunt uitprinten. U hoeft zich maar één keer aan te melden in de app, dus als u dit vorig jaar gedaan heeft, doet u automatisch mee in de roulatie van dit seizoen Evensongs.

Terug