The Dancing Planets – Orgel & Dans

Zaterdag 5 oktober 2024 – 16.00 uur

❱ Harmen Trimp (orgel)
❱ Geerten van de Wetering (orgel)
❱ Mayke van Veldhuizen (dans)
❱ Sofia Garcia Miramo (dans)

Bestel via deze link uw kaarten!

The Planets van Gustav Holst is een kosmisch, buitenaards mooi en een tikje mysterieus werk. Elk deel omschrijft de aard van de planeten en hun invloed op de mens. The Planets heeft grote invloed gehad op de filmmuziek. John Williams vond er zijn inspiratie in voor de muziek van Star Wars. Het jaar dat Gustav Holst (1874 – 1934) 150 jaar geleden geboren werd is een mooie gelegenheid dit werk te presenteren in een bijzondere uitvoering met orgel (deels vierhandig) en dans!

Stel: we verliezen de strijd om verbetering van het klimaat en we moeten állemaal uitwijken naar een andere planeet? Hoe bewegen we ons daar dan? Hoe zetten we onze eerste aarzelende stappen? Die vragen brachten Mayke van Veldhuizen inspiratie voor een futuristische choreografie op de muziek van The Planets. Samen met collega Sofia Garcia Miramon waagt Mayke van Veldhuizen zich in dit dansconcert aan dit experiment. Beschermende kleding en zuurstofmaskers zullen onontbeerlijk zijn. In glimmende pakken arriveren ze angstig en onzeker op een andere planeet. Ze verlangen naar aanraking. Een zoektocht naar een leefbare wereld waar fysiek contact tussen mensen mogelijk blijft, ondanks alles.

In onze Leidse Hooglandse Kerk bespelen organisten Geerten van de Wetering en Harmen Trimp (deels vierhandig) het indrukwekkende Engelse kathedraalorgel, een instrument dat als geen ander geschikt is voor deze meeslepende Engelse muziek. Mayke van Veldhuizen en Sofia Garcia Miramon verzorgen de choreografie en dans.

Dit concert wordt georganiseerd door Stichting Podium21 in samenwerking met Stichting Cathedral Organ Leiden.

Bestel via deze link uw kaarten!

Zeer aanbevolen.